Uniogen Oy
Kiinnostuitko?
Jätä yhteyspyyntö ja olemme sinuun yhteydessä!
Kysymykset ja vastaukset
Täältä löydät muiden sijoittajien kysymiä kysymyksiä ja kohdeyhtiön antamia vastauksia.
Kysymykset ja vastaukset on tarkoitettu sellaisille kohdeyhtiötä koskeville kysymyksille, joihin ei löydy vastauksia kierroksen sijoitusmateriaaleista (sijoitusmuistio, markkinointiliite tai perustietoasiakirja). Käythän materiaalit läpi, ennen kuin lähetät kysymyksesi.
Kierroksen etenemiseen ja sijoituksen tekemiseen liittyvät ja kaikki muut kuin kohdeyhtiölle osoitetut kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@springvest.fi.
Kuinka paljon uusia testattavia munasarjasyöpänäytteitä tarvitaan olemassa olevan 3 000 näytteen aineiston päälle ja kuinka paljon näiden näytteiden saaminen tulee arviolta maksamaan?
Pyrimme saamaan lisää tulosaineistoa erityisesti erilaisista väestöryhmistä ja erityyppisistä munasarjasyöpäpotilaista. Lupaavien tulosten varmentamiseksi on myös analysoitava useita potilasaineistoja. Arvioimme tarvittavan näytemäärän kuitenkin olevan tähän saakka kerättyä aineistoa selvästi alhaisempi. Lisää näytetuloksia tarvitaan myös tulosten tulkitsemista helpottavan algoritmin kehittämiseen myöhäisemmässä vaiheessa. Tähän saakka valtaosa näytteistä on ollut yleisintä munasarjasyöpätyyppiä sairastavilta potilailta (arviolta n. 90 % kaikista munasarjasyöpäpotilaista). Noin 2/3 testatuista näytteistä on pohjoismaalaisilta potilailta, 1/3 pohjoisamerikkalaisilta potilailta. Erityisesti pyrimme löytämään lisää varhaista munasarjasyöpää sairastavien potilaiden näytteitä, sillä erityisesti tässä potilasryhmässä kehittämämme testin edut ovat merkittäviä. Tähän saakka ostettujen näytteiden näytekohtainen hinta on ollut noin sata euroa. Osa näytteistä on ostettu biopankeista, osa näytteistä on testattu tieteellisen yhteistyön puitteissa myös ilman merkittäviä kustannuksia.
Voitteko avata, millaista kiinnostusta uudet ratkaisut ovat herättäneet kumppaneissa. Minkä tason toimijoita ja kuinka monta keskusteluissa/neuvotteluissa?
Infektiodiagnostiikan järjestelmä on konseptitasolla kerrottuna herättänyt varsin suurta kiinnostusta asiantuntijoiden keskuudessa. Palautetta ja asiakastarpeita yhtiö on kartoittanut sekä loppukäyttäjiltä että valikoiduilta Yhtiön nykyisen GenomEra-järjestelmän jakelijoilta. Teollisille kumppaneille tuotetta ei ole vielä varsinaisesti esitelty. Tämä vaihe on tarkoitus aloittaa kehitystyön edettyä proof of concept vaiheeseen v 24. Alustavia keskusteluja on kuitenkin käyty. Järjestelmäkonseptista on 2022 teetetty Yhdysvalloissa markkinatutkimus toimialan asiantuntijoiden keskuudessa ulkopuolisen konsulttiyhtiön toimesta ja saatu palaute oli erittäin positiivista.
Syöpädiagnostiikan ratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta sekä tieteellisten tahojen kanssa käydyissä keskusteluissa että mahdollisten kaupallisten kumppaneiden parissa. Yhtiö keskustelee useamman yhdysvaltalaisen palvelulaboratorion kanssa, yhden tahon kanssa on sopimusneuvottelut käynnissä. Euroopassa on sekä aiemmin että äskettäin avattuja keskusteluita. Ensi vaiheessa haetaan lisensointipartneria.
Syöpädiagnostiikan ratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta sekä tieteellisten tahojen kanssa käydyissä keskusteluissa että mahdollisten kaupallisten kumppaneiden parissa. Yhtiö keskustelee useamman yhdysvaltalaisen palvelulaboratorion kanssa, yhden tahon kanssa on sopimusneuvottelut käynnissä. Euroopassa on sekä aiemmin että äskettäin avattuja keskusteluita. Ensi vaiheessa haetaan lisensointipartneria.
Onko tiedossa, että kehitteillä olisi vastaavaa tai parempaa ratkaisua? Miten ratkaisunne eroaa ja on parempi verrattuna lähimpään mahdolliseen uuteen kilpailijaan?
Syöpädiagnostiikka:
- Syöpäspesifisiin sokereihin eli glykovariantteihin perustuvia vastaavia määrityksiä ei ole yhtiön tiedossa. Proteiineihin sitoutuneiden sokereiden mittaaminen on perinteisillä menetelmillä hyvin haastavaa. Yhtiön nanopartikkeleihin perustuva menetelmä mahdollistaa syöpäspesifisen ja erityisen herkän testin suorittamisen.
Infektiodiagnostiikka:
- Muistiossa on nimettyinä joitakin vastaavan tyyppisiä kehitteillä olevia ratkaisuja.
- Yhtiön tiedossa ei kuitenkaan ole juuri vastaavia ratkaisuja näille pikadiagnostiikan ja pienempien volyymien testauksen teknologisesti samalla tavalla yhdistäville kohdemarkkinoille mihin kehitteillä olevalla järjestelmällä pyritään. Erilaisia ratkaisuja useille yksittäisille sovellusalueille on kuitenkin markkinoilla laajalti saatavissa ja jatkuvasti kehitteillä. Keskuslaboratoriotason keskitettyjä ratkaisuja on ollut jo hyvin pitkään markkinoilla ja kaikkialla käytössä.
- Kehitteillä oleva järjestelmä on alusta alkaen suunniteltu yhdistämään kahta eri teknologiaa (PCR ja immunomääritykset) käyttävät pikadiagnostiikkaan tarkoitetut määritykset. Tämä ei ole aivan suoraviivaista, sillä teknisesti määritykset vaativat erilaisia ratkaisuja. Uniogenilla on tarvittava molempien teknologioiden ydinosaaminen tämän toteuttamiseksi yksinkertaisemmin.
Miten lisenssitulo muodostuu?
Lisenssitulon muodostumiselle on muutamia vaihtoehtoja, esimerkiksi sopimuspohjaisesti, yksittäisten lisenssimaksujen perusteella, jolloin teollinen asiakas hankkii oikeuden hyödyntää Uniogenin keksintöä ja valmistaa itse tarvittavat komponentit, tai Uniogen saa royalty-perusteisesti lisenssituloja keksinnöstä ja sen lisäksi myy asiakkailleen määritysreagensseja (joko kaikki tai vain tietyt kriittiset komponentit, kuten esimerkiksi nanopartikkelit).
Auttaako GE2+ -laite antibioottiherkkyysmäärityksessä eli nopeuttaako se oikean antibiootin valintaa?
Antibioottiresistenttiyttä testataan sekä PCR:llä että kasvatuspohjaisilla menetelmillä. Varsinaiset herkkyysmääritykset vaativat aina kasvatuspohjaisen testauksen. PCR-menetelmiä käytetään yleisesti pikadiagnostiikassa tai varmistamaan resistenttiyden geneettinen syy. Esimerkkinä sairaalabakteeri MRSA, johon Yhtiö on kehittämässä entistä parempaa PCR-testiä osana Business Finland -projektia. MRSA:ta testataan pika-PCR:llä monissa maissa erityisesti leikkauspotilailta ja toisaalta PCR:llä varmistetaan viljelytuloksen oikeellisuus.
Onko yhtiö patentoinut kyseisen munasarjasyöpädiagnistiikassa käytettävän syöpäsprsifisiin sokerivariantteihin perustuvan menetelmän?
Onko tästä yllämainitusts testistä olemassa tieteellisiä julkaisuja? Erityisesti kiinnostaa vertailut CA125-ja HE14-testeihin?
Kyllä, munasarjasyöpämääritystä koskevalle patenttiperheelle on myönnetty patentit kattavalla maantieteellisellä alueella. Vireillä on myös hakemus, joka kohdistuu kittivaatimuksiin USA:ssa täydentämään siellä jo myönnettyä menetelmäpatenttia. Uniogenilla on useita patentteja eri syöpiin kohdistuvista herkistä lektiinimäärityksistä. Nämä kattavat tällä hetkellä yhteensä 21 patenttia/hakemusta ja 3 patenttiperhettä.
Sivulta https://uniogen.com/cancer-diagnostics/ löytyy joitain esimerkkejä menetelmään liittyvistä tieteellisistä julkaisuista. Esimerkiksi julkaisusta 7 löytyy CA-125- ja HE4- vertailua: Jain et.al., 2022 Int J Cancer, Diagnostic potential of nanoparticle aided assays for MUC16 and MUC1 glycovariants in ovarian cancer.
Kierros on päättynyt - Kysymyslomake on suljettu