Kaikki sivun toiminnot eivät toimi oikein Internet Explorer selaimella! Suosittelemme käyttämään selaimena joko Google Chromea, Firefoxia, Safaria tai Microsoft Edgeä.
Syövän hoitoon on tullut tarjolle jatkuvasti uusia tehokkaampia hoitovaihtoehtoja. Etenkin uusien täsmälääkehoitojen ja immuuniterapioiden toivotaan parantavan tulevaisuudessa yhä useamman syövän hoidon tehoa. Sarkoomien kohdalla tilanne ei kuitenkaan vielä ole hyvä. Näitä syöpiä sairastavilla potilailla, joilla on todettu etäpesäkkeitä, viiden vuoden eloonjäämisennuste on vain 25-30 %. Nämä syöpätyypit ovat yleisimpiä lapsilla, mistä johtuen sarkoomien merkitys on suurempi kuin yleisyydestä voi päätellä.
Yhtiön ratkaisu
Sartar Therapeutics Oy kehittää uusia täsmälääkehoitoja harvinaissairauksien, kuten tiettyjen sarkoomien eli tukikudossyöpien, hoitoon, joihin tehoavia hoitomuotoja on hyvin rajoitetusti saatavilla. Täsmähoidot ja uusiolääkkeet kohottavat merkittävästi lääkekehityksen onnistumismahdollisuuksia ja nopeutta. Sartarin ensimmäinen lääkeaihio (SAR001) on uusiolääke. Sen kehitystyön riskit ovat siten merkittävästi perinteistä lääkekehitystä pienemmät, sillä vaikuttava aine, anagrelidi, on ollut käytössä jo pitkään ja sen turvallisuus lääkekäytössä tunnetaan. Tämän uskotaan pienentävän merkittävästi kehitystyön riskejä ja kustannuksia sekä nopeuttavan kehitystyötä. Sekä lääkkeen sarkoomakasvaimia pienentävä vaikutus että uusi annosteluteknologia on osoitettu toimivaksi ja tehokkaaksi eläinkokeissa. Parempien lääkinnällisten ominaisuuksien lisäksi tuotekehityksessä syntyi uusia immateriaalioikeuksia, joiden avulla tuotteen suojaaminen markkinoilla vahvistuu.
Markkinan koko
Pehmytkudossarkoomat ovat harvinaissairauksia eikä läpimurtoja lääkekehityksessä ole GIST:n hoitoa lukuun ottamatta tehty. Silti näiden sarkoomien lääkehoitoon käytettiin vuonna 2019 maailmanlaajuisesti 2,9 miljardia dollaria ja summan arvioidaan kasvavan 6,5 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä. Yhtiön teettämän markkina-analyysin perusteella (Keksintösäätiö) Sartarin lääketuote voisi saavuttaa jopa 550 miljoonan euron vuotuisen myynnin pelkästään GIST:n hoidossa EU:ssa ja Yhdysvaltain markkinoilla.
Exit-skenaariot
Yhtiö pyrkii seuraavaksi saattamaan prekliiniset ja faasin 1 ja 2 kliiniset tutkimukset valmiiksi. Uusiolääkkeeseen pohjautuvan nopean kehitystyön ansiosta tähän arvioidaan päästävän jo noin viidessä vuodessa. Lääkekehityksessä on tavallista, että kansainväliset lääkeyhtiöt täydentävät portfoliotaan ja hankkivat uutta teknologiaa yritysostoin faasi 2 -tulosten jälkeen. Syöpäsairaudet ovat erittäin tärkeä liiketoiminta-alue kansainvälisille lääkeyhtiöille, ja jopa yli puolet kaikista lääketeollisuuden yritysostoista ja lisenssisopimuksista kohdistuvat tällä hetkellä syöpälääkkeisiin, ja esimerkiksi vuonna 2019 kansainvälinen lääketeollisuus käytti niihin yli 30 miljardia dollaria. Uusiolääkkeitä kehittävistä yhtiöistä maksetut kauppasummat ovat liikkuneet sadoissa miljoonissa dollareissa.
Yhtiön osakkeita ei ole nykyisellään liitetty arvo-osuusjärjestelmään, eivätkä ne ole kaupankäynnin kohteena säännellyllä markkinalla tai monenkeskisessä kaupankäynnissä. Näin ollen, toimivaa jälkimarkkinaa ei ole.
Liikkeeseenlaskija
Sartar Therapeutics Oy
Sijoituksen tuottomahdollisuus
Sijoittajalla on mahdollisuus saada sijoitukselleen tuottoa muun muassa mahdollisessa yritysjärjestelyssä (esim. Yhtiön myynti), varojen jaossa (esim. osingonjako) ja/tai listautumisen kautta.
Sijoitustuotteen tyyppi
Korkeariskinen sijoitus kasvuyhtiön osakkeisiin
Tarjottava omistusosuus
Noin 34,2 % (olettaen että Osakeanti toteutuu täysimääräisenä)
Yhtiön arvostus
Yhtiön arvostus ennen Osakeannin toteuttamista on Yhtiön näkemyksen mukaan 4.422.000 euroa. Yhtiön arvostus Osakeannin jälkeen on 6.722.000 euroa, mikäli Osakeanti toteutuu täysimääräisenä. Arvostus on laskettu kertomalla Yhtiön osakemäärä Osakeannin alkaessa Osakeannin yhteydessä käytettävällä merkintähinnalla. Yhtiön hallituksella on lisäksi voimassa oleva valtuutus päättää optio-oikeuksien antamisesta, jonka ehdot on kuvattu Sijoitusmuistiossa.