The website might not work correctly on Internet Explorer! We recommend using Google Chrome, Firefox, Safari or Microsoft Edge for optimal performance.

Osakeannin merkintäaika on alkanut 4.11.2020 ja osakeannissa on 25.8.2021 mennessä merkitty 8.502.500 A-sarjan osaketta (3.775.110 euroa). Yhtiön 20.8.2021 pidetty ylimääräinen yhtiökokous on päättänyt kasvattaa osakeannissa tarjottavien A-sarjan osakkeiden määrän 13.512.000 osakkeesta enintään 15.765.000 osakkeeseen ja pidentää osakeannin merkintäajan päättymään 17.9.2021. Hallitukselle on oikeus muuttaa merkintäaikaa.
 
Osakeannista on näin ollen merkitsemättä enintään 7.252.500 A-sarjan osaketta.

Toimialan trendit ja Yhtiön ratkaisu
 
Optitune on kasvuvaiheessa oleva kemian alan yritys, joka vahvan tuotekehitysvaiheen jälkeen on siirtymässä tuotanto- ja myyntiyritykseksi. Yhtiön tuoteportfolio tarjoaa eri toimialojen tuotteille kestävyyttä, naarmuuntumattomuutta, helppoa puhdistettavuutta, energiatehokkuutta, muotoiltavuutta, jopa taitettavuutta, valon ohjausta sekä hygienisyyttä. Pinnoitettava pinta voi olla metalli, lasi tai muovi. Sovellukset liittyvät vahvasti itse kunkin jokapäiväiseen elämään. Erilaiset näytöt, kodinkoneet, kuluttajaelektroniikka sekä autoteollisuus ovat laajoja sovellusalueita, joihin kuuluu lukematon määrä tuotteita ja mahdollisuuksia.
 
Optitunen kasvutavoitteet
 
Potentiaalisten asiakkaiden osuus myyntiputkessa on kasvanut kahdeksassa kuukaudessa 30 miljoonasta eurosta 90 miljoonaan euroon. Myyntimahdollisuuksia on siis runsaasti. Viime vuonna globaali elektroniikkamateriaaliyritys arvioi Optitunen tuotteen parhaaksi taitettavissa kuluttajaelektroniikkasovellutuksissa verrattaessa kilpailijoiden tuotteisiin. Kyseisen globaalin yrityksen kanssa solmittiin eksklusiivinen sopimus. Lisäksi Yhtiöllä on huomattava jakelijasopimus Kiinan markkinoille.
 
Yhtiön tulevaisuuden kasvumahdollisuudet näyttävät positiivisilta. Hyvän kasvun skenaariossa Yhtiö tavoittelee 2,7 miljoonan euron liikevaihtoa 31.3.2022 päättyvälle tilikaudelle ja liikevaihtotavoite on 8,2 miljoonaa euroa 31.3.2024 päättyvälle tilikaudelle. Voimakkaan kasvun skenaariossa liikevaihtotavoite on 14,2 miljoonaa euroa 31.3.2024 päättyvälle tilikaudelle.
 
Optitune on edelläkävijä omalla alallaan
 
Verrattuna kilpailijoiden akrylaattipohjaisiin pinnoitteisiin Optitunen kovapinnoitteet ovat Yhtiön näkemyksen mukaan 10 kertaa ohuempia ja parantavat pinnan valonläpäisevyyttä. Optitunen kehittämät ja patentoimat polysiloksaanipinnoitteet perustuvat yhteensä yli 100 vuoden siloksaanikemian tietotaitoon. Tuloksena on laaja patenttiportfolio ja laaja toiminnanvapaus kentässä, jossa se toimii. Optitunen ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta sekä hyvin skaalautuva tuotantokapasiteetti yhdistettynä samassa kiinteistössä toimivan Teknologian tutkimuskeskus VTT:n huippuluokan laitteiston kanssa mahdollistavat Yhtiölle edelläkävijän aseman omalla alallaan. Yhteistyösopimus merkittävän elektroniikkamateriaaliyrityksen kanssa on vaikuttava todiste Yhtiön tuotteiden laadusta.
 
Exit-skenaariot
 
Kasvuyhtiöitä voidaan arvostaa esim. liikevaihdon kertoimella tai teknologian arvolla. Koska Optitune on panostanut aineettomiin oikeuksiinsa noin 10 M€ / yli 100 kehitysvuotta ja edelleen jatkaa kehitystyötä, on mahdollista, että Exitissä Yhtiön arvo määräytyy teknologian arvon kautta, jolloin arvo voi olla korkeampi kuin liikevaihtokertoimen kautta määritelty Yhtiön arvo. On odotettavissa, että useat isot maailmanlaajuiset kemian alan yhtiöt voivat olla kiinnostuneita Optitunen teknologiasta. Tyypillisesti aikaisen vaiheen kasvuyhtiöt tulevat ostetuiksi teknologiansa vuoksi uusilla, nopeasti kasvavilla markkinoilla, koska suuryritykset ovat jäljessä oman kehitystyönsä kanssa.

image.png 348.04 KB
or

Leave your contact details and we will be in touch!

×