The website might not work correctly on Internet Explorer! We recommend using Google Chrome, Firefox, Safari or Microsoft Edge for optimal performance.

Optitunen ratkaisu
 
Optitune on kasvuvaiheessa oleva kemian alan yritys. Yhtiön tuoteportfolio tarjoaa eri toimialojen tuotteille kestävyyttä, naarmuuntumattomuutta, helppoa puhdistettavuutta, energiatehokkuutta, muotoiltavuutta, jopa taitettavuutta, valon ohjausta sekä hygieenisyyttä. Yhtiön pinnoiteteknologiat pystyvät yhdistämään jopa näennäisesti ristiriitaisia ominaisuuksia, kuten kovuuden ja taipuisuuden. Sovellukset ovat hyvin arkipäiväisiä ja meidän kaikkien käytössä niin kotona kuin töissä. Erilaiset näytöt, kodin ja teollisuuden laitteet, pinnat ja tasot, valaistus, aurinkopaneelit, tunnistus sekä autoteollisuus ovat laajoja sovellusalueita, joihin kuuluu lukematon määrä tuotteita ja mahdollisuuksia.
 
Optitune on solminut merkittäviä sopimuksia
 
Yhtiön laajassa tuotevalikoimassa kaupallisen vaiheen saavutti ensimmäisenä sormenjälkiä hylkivä sekä naarmuuntumaton metallien pinnoite. Sitä käytettiin muun muassa globaalin sähköautovalmistajan akkupinnan suojelemiseen ja Yhtiö odottaa, että sen tuote otetaan käyttöön loppuvuonna kannettavissa tietokoneissa. Samanaikaisesti pinnoitteen käyttö on testattu ja hyväksytty käyttöön menestyksellisesti asiakkaiden erilaisissa sovelluksissa, erityisesti kodinkoneissa, työtasoissa sekä muissa kestävyyttä vaativissa pinnoissa.
 
Yhä mobiilimpi elämäntapamme asettaa valtavia haasteita erilaisia näyttöjä sisältäville tuotteille. Joustavat, muotoiltavat ja taitettavatkin elektroniset näytöt alkavat vihdoin olla todellisuutta. Optitune ennakoi tämän kehityksen vuonna 2015 ja aloitti uuden taipuisan ja taitettavan tuoteperheen kehityksen: sormenjälkiä hylkivä, naarmuuntumaton, heijastamaton näyttö ja vielä taitettavakin. Optitunen ratkaisut mahdollistavat tällaiset laitteet. Merkittävä eurooppalainen elektroniikkamateriaalialan yritys pyysi Optitunen pinnoitteen testattavakseen ja valitsi sen jälkeen Yhtiön taitettavan muovin kovapinnoiteteknologian parhaaksi. Yhteistyösopimus merkittävän elektroniikkamateriaaliyrityksen kanssa on vaikuttava todiste Yhtiön tuotteiden laadusta.
 
Optitunella on edelläkävijän asema
 
Yhtiön kehittämät ja patentoimat polysiloksaanipinnoitteet perustuvat yhteensä yli 100 vuoden siloksaanikemian tietotaitoon. Tuloksena on laaja patenttiportfolio ja laaja toiminnanvapaus kentässä, jossa se toimii. Optitune on näkemyksensä mukaan edelläkävijä tieteellisessä ja teknisessä osaamisessa, materiaalituntemuksessa, asiakkaiden tuote- ja valmistusvaatimusten ymmärtämisessä sekä tuotantotietämyksessä. Yhtiö pystyy yhdistämään osaamisensa ja tutkimuskapasiteettinsa Teknologian tutkimuskeskus VTT:n maailmanluokan laitteiden kanssa.
 
Exit-skenaariot
 
Kasvuyhtiöitä voidaan arvostaa esim. liikevaihdon kertoimella tai teknologian arvolla. Koska Optitune on panostanut aineettomiin oikeuksiinsa noin 10 M€ / yli 100 kehitysvuotta ja edelleen jatkaa kehitystyötä, on mahdollista, että Exitissä Yhtiön arvo määräytyy teknologian arvon kautta, jolloin arvo voi olla korkeampi kuin liikevaihtokertoimen kautta määritelty Yhtiön arvo. On odotettavissa, että useat isot maailmanlaajuiset kemian alan yhtiöt voivat olla kiinnostuneita Optitunen teknologiasta. Tyypillisesti aikaisen vaiheen kasvuyhtiöt tulevat ostetuiksi teknologiansa vuoksi uusilla, nopeasti kasvavilla markkinoilla, koska suuryritykset ovat jäljessä oman kehitystyönsä kanssa.

image.png 198.7 KB
or

Leave your contact details and we will be in touch!

Questions & Answers

Here you can find questions from other investors and related answers from the related company. Q&A is meant for questions that are not covered in the investment material provided on the platform. Please go through the material before submitting your question.
Please note that only questions related to the company are answered on this forum. In case you have questions not related to the current investment round, please send them directly to info@springvest.fi.
You can send your own question by logging in
×