Desentumin kehityksessä oleva rokote perustuu VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmien havaintoihin sekä pohjatyöhön, josta VTT yhdessä Desentumin kanssa sai EARTO:n innovaatiopalkinnon vuonna 2013.
 
Desentumin lääkekehitysohjelmat on kohdistettu sellaisiin allergioihin, joiden esiintyvyys on suuri tai joihin ei toistaiseksi ole tehokkaita hoitomuotoja olemassa. Desentum keskittyy lähivuosina seuraavien allergeenien muokkamiseen hypoallergeeneiksi eli allergiarokotteiksi: koivun siitepölyn allergeeni (Bet v 1), timotein siitepölyn allergeeni (Phl p1), hevosen allergeeni (Equ c 1), koiran allergeenit (Can f 1-6). Pidemmässä kehityskaaressa ovat esim. kissan allergeeni (Fel d 1) sekä pujo (Art v 1) ja pähkinä (Ara h 2 & 6).
 
Allergioita hoidetaan nykyään etupäässä lääkkeellisesti, esimerkiksi antihistamiineilla ja kortikosteroideilla, jotka lievittävät oireita, mutta eivät vaikuta itse sairauteen. Siedätyshoito eli immunoterapia on ainoa allergian hoitomuoto, jolla pystytään vaikuttamaan immuunijärjestelmään niin, että allergia lievenee ja lääkityksen tarve vähenee. Nykyisellään siedätyshoidossa on kuitenkin ongelmansa: hoito kestää 3–5 vuotta, siinä on vakavan allergisen reaktion riski, ja pistoshoitona toteutettuna se vaatii potilaalta lukuisia käyntejä terveydenhuollon toimipisteissä. Tällä hetkellä vain noin kymmenesosa allergian hoidosta toteutetaan immunoterapiana, mutta osuutta olisi mahdollista lisätä huomattavasti, jos käytettävissä olisi potilaalle helpompi, tehokas, turvallinen ja viranomaisvaatimukset täyttävä siedätysvalmiste. 
 
Desentumin tavoite on parantaa siedätyshoidon tehokkuutta ja turvallisuutta sekä tehdä siitä nopeampaa ja potilaalle helpompaa. Yhtiön allergiarokote perustuu allergeenin tarkasti suunniteltuun muokkaamiseen geeniteknologian avulla. Tuloksena on aiempia tuotteita tehokkaampi ja turvallisempi immunoterapiatuote. Se on ns. hypoallergeeni, joka ei laukaise allergista reaktiota siedätyshoidon aikana samassa suhteessa kuin nykyään käytetyt, luonnosta eristetyt allergeenit. 
 
Yhtiö tekee tuotekehitystä tiiviissä yhteistyössä VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Desentumin hypoallergeeneja on testattu laboratoriossa hyvin tuloksin. Pisimmällä on koivun siitepölyn hypoallergeeni rBet v 1 dm, jonka Yhtiö on lukuisissa in vitro –kokeissa todennut pystyvän vähentämään allergiaoireita aiheuttavan histamiinin vapautumista sekä indusoimaan suojaavien IgG-vasta-aineiden tuotantoa hiirimallissa. Ensimmäiseen kliiniseen tutkimukseen tähdätään koivun siitepölyn muokatulla allergeenilla vuoden 2018 alkupuolella, mikäli tarvittavat viranomaisluvat tutkimukselle saadaan.
 
Mikäli rokote osoittautuu toimivaksi kliinisissä tutkimuksissa ja saa viranomaishyväksynnän, se avaa mahdollisuuden päästä kansainvälisille, miljardien eurojen immunoterapiamarkkinoille, joilla ei ole vielä yhtään vastaavaa tuotetta.

Desentumin toimitusjohtajan Pekka Mattilan tuore videohaastattelu nähtävissä Facebookissa: https://www.facebook.com/Kansalaisrahoitus
or

Leave your contact details and we will be in touch!

Collected capital
234%
Round has ended
Download investment materials:
Merkintäaika:5.10.2017 17.00 - 15.11.2017 23.59
Merkintähinta:1 € kpl
Vähimmäismäärä:1 000 000 €
Enimmäismäärä:4 000 000 €
OsakelajiÄänivaltainen lunastusehtoinen A-sarjan osake
Sijoitustuotteen tyyppiKorkeariskinen sijoitus startup-vaiheessa olevan kasvuyhtiön äänivaltaisiin lunastusehtoisiin osakkeisiin
LiikkeeseenlaskijaDesentum Oy
Sijoituksen tuottomahdollisuusSijoittajalla on mahdollisuus saada sijoitukselleen tuottoa muun muassa mahdollisessa yritysjärjestelyssä (esim. Yhtiön myynti), varojen jaossa (esim. osingonjako) ja/tai listautumisen kautta.
Tarjottava omistusosuusn. 29,11 prosenttia (olettaen, että Osakeanti toteutuu täysimääräisenä)
Yhtiön arvostusYhtiön arvostus ennen Osakeannin toteuttamista on 9.740.796 euroa ja Yhtiön arvostus rahoituskierroksen jälkeen on 13.740.796 euroa (olettaen, että osakeanti toteutuu täysimääräisenä)
JälkimarkkinaYhtiön osakkeita ei ole nykyisellään liitetty arvo-osuusjärjestelmään, eivätkä ne ole kaupankäynnin kohteena säännellyllä markkinalla tai monenkeskisessä kaupankäynnissä. Näin ollen toimivaa jälkimarkkinaa ei ole.
TarjoajaKansalaisrahoitus Oy