The website might not work correctly on Internet Explorer! We recommend using Google Chrome, Firefox, Safari or Microsoft Edge for optimal performance.

Huomioithan, että tämän sijoituksen tekemiseen vaaditaan arvo-osuustilinumero. Suomessa arvo-osuustili koostuu 35 merkistä. Arvo-osuustilinumero alkaa kirjaimilla APKE, sen jälkeen tulee 12 nollaa ja varsinainen pankin määrittelemä tilinumero. Mikäli sinulla ei ole vielä arvo-osuustiliä, saat sen esimerkiksi omasta pankistasi. Pankin chat-palvelun kautta voi saada nopeasti apua.


Toimialan haasteet ja Yhtiön ratkaisu
 
Luu- ja pehmytkudosvaurioiden hoidossa on perinteisesti käytetty pääasiassa metallisia implantteja, jotka eivät hajoa luonnollisesti ihmiskehossa luu- tai pehmytkudosvamman parannuttua. Metalliset implantit voidaan joutua poistamaan toisella leikkausoperaatiolla, joka aiheuttaa potilaalle uusia riskitekijöitä, kuten tulehdusriskin, riskin leikkaushaavan heikentyneestä paranemisesta, uusista murtumista, kudos- ja hermovaurioista sekä leikkauksen jälkeisestä verenvuodosta tai implantin poiston epäonnistumisesta. Lisäksi implantin poisto-operaatio aiheuttaa merkittäviä ylimääräisiä kustannuksia terveydenhuollolle.
 
Bioretec on suomalainen lääkinnällisiä laitteita valmistava yhtiö, joka toimii innovatiivisten biohajoavien luu- ja pehmytkudosvaurioiden korjauksessa käytettävien ortopedisten implanttien ja implanttimateriaalien kehittäjänä, valmistajana ja kaupallistajana. Bioretec on kasvuvaiheessa ja se panostaa voimakkaasti uusien, markkinoilla ainutlaatuisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin ja kehittää jatkuvasti tuoteportfoliotaan ja jakelukanaviaan. Koska Bioretecin valmistamat implantit ovat biohajoavia, niitä ei tarvitse poistaa ihmisen kudoksista erillisellä poistoleikkauksella. Bioretecin johdon mukaan Bioretecin tuotteet tuovat näiden ominaisuuksien myötä merkittäviä etuja sekä potilaille että terveydenhuoltojärjestelmälle ja sitä kautta koko yhteiskunnalle.
 
Bioretecin uniikki teknologia
 
Olemassa olevien biopolymeerituotteiden lisäksi Bioretec kehittää uusia, magnesiumseokseen ja hybridikomposiittiin perustuvia RemeOs™-tuoteperheen tuotteita. Merkittävänä erona olemassa oleviin biopolymeerituotteisiin uudet RemeOs™-tuoteperheen tuotteet soveltuvat käyttötarkoituksiin, jotka edellyttävät kuormankantokykyä, kuten pitkien luiden murtumien hoitoon. Bioretecin RemeOs™-tuoteperheen ensimmäiset tuotteet, traumaruuvit, ovat käyneet läpi kliinisen kokeen ja niitä koskeva ensimmäisen vuoden seurantaraportti on valmistunut.
 
FDA myönsi Yhtiön magnesiumpohjaiselle RemeOs™-traumaruuveille Breakthrough Device Designation -statuksen maaliskuussa 2021. Yhtiö arvioi, että myyntilupaprosessi valmistuu vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Lisäksi Yhtiön tarkoituksena on jättää traumaruuvia koskeva myyntilupahakemus (CE-merkintää (Conformité Européenne) koskeva hakemus) Euroopan Unionissa syksyllä 2021.
 
Bioretecin tavoitteet ja exit-skenaariot
 
Yhtiön tavoitteena on saavuttaa yli 100 miljoonan euron liikevaihto 7 miljardin Yhdysvaltain dollarin kokoisessa saavutettavassa markkinassa vuoteen 2027 mennessä; ja saavuttaa positiivinen liiketoiminnan kassavirta vuoden 2025 loppuun mennessä.
 
Mahdollisia Exit-skenaarioita Bioretecille ovat Yhtiön näkemyksen mukaan listautuminen pörssiin tai Yhtiön myynti yhdelle alan suurista toimijoista (esim. DePuy-Synthes, Arthrex, Zimmer-Biomet, Smith&Nephew, Stryker), tai suurelle monialayhtiölle. Ortopedisten tuotteiden markkinan suuret yritykset ostavat tyypillisesti pienempiä yrityksiä, joiden tuotteet ne haluavat tuoteportfolioihinsa, sillä yrityskaupat ovat suurille yrityksille erinomainen keino saada uusia tuotteita markkinoille välttyen uusien tuotteiden kaupallistamiseen liittyviltä maine- ja oikeuskanneriskeiltä.

plattakuva.png 177.85 KB
or

Leave your contact details and we will be in touch!

×