The website might not work correctly on Internet Explorer! We recommend using Google Chrome, Firefox, Safari or Microsoft Edge for optimal performance.

Yhtiön nykyisillä osakkeenomistajilla on voimassa ensisijainen merkintäetuoikeus suhteessa uusiin sijoittajiin 13.1.2022 klo 12 asti.
 
Tämän sijoituksen asiakastietoihin vaaditaan arvo-osuustilinumero,  ilman sitä sijoituksen tekeminen ei onnistu. Sinulla on arvo-osuustili olemassa, jos omistat pörssiosakkeita. Suomessa arvo-osuustili koostuu 35 merkistä. Arvo-osuustilinumero alkaa kirjaimilla APKE, sen jälkeen tulee 12 nollaa ja varsinainen pankin määrittelemä tilinumero. Mikäli sinulla ei vielä ole arvo-osuustiliä, saat sen esimerkiksi omasta pankistasi. Pankin chat-palvelun kautta voi saada nopeasti apua.

Toimialan ongelmat
 
Allergia on immuunijärjestelmän häiriö, jossa tavallisesti harmiton ympäristön ainesosa, kuten siitepöly tai ruoka-aine saa aikaan allergisen reaktion. Sata vuotta sitten se oli harvinainen vaiva, mutta tätä nykyä allergioista kärsii jo miljardi ihmistä maailmassa. Euroopassa kolmanneksella väestöstä on vähintään yksi allerginen sairaus, ja määrä lisääntyy huimaa vauhtia.
 
Yhtiön uniikki ratkaisu
 
Desentum on vuonna 2011 perustettu biolääketieteellinen yritys (VTT:n spin-off), joka kehittää allergiaan uudenlaista immunoterapeuttista hoitomuotoa, ns. allergiarokotetta, jonka tarkoitus on kääntää allergiaoireita aiheuttava elimistön reaktio oireilta suojaavaksi immuunivasteeksi. Rokote perustuu VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmien havaintoihin sekä pohjatyöhön, josta VTT yhdessä Desentumin kanssa sai EARTO:n innovaatiopalkinnon vuonna 2013.
 
Tavoite on parantaa siedätyshoidon tehokkuutta ja turvallisuutta sekä tehdä siitä nopeampaa ja potilaalle helpompaa. Desentumin tavoite on, että hoitojakso koostuisi 5–9 annoksesta 3–6 kuukauden aikana. Tämä on huomattava parannus perinteiseen, vuosien hoitojaksoon verrattuna.
 
Desentum on toteuttanut onnistuneesti ensimmäisen kliinisen tutkimuksen koivun hypoallergeenilla
 
Desentumin hypoallergeeneja on testattu laboratoriossa hyvin tuloksin, ja ensimmäinen tuote, koivun siitepölyn hypoallergeeni DM-101, on jo läpäissyt ensimmäisen kliinisen tutkimuksen. Yhtiön seuraava hypoallergeeni (heinän siitepöly) pyritään saamaan kliiniseen kehitysvaiheeseen asti. Kolmantena kliiniseen vaiheeseen etenee maapähkinäallergeeni, jonka tuotekehitykseen panostetaan tällä hetkellä voimakkaasti, koska sillä on suuri kaupallinen merkitys. Potentiaali käy ilmi esimerkiksi viime vuonna toteutuneesta yrityskaupasta, jossa Nestle Health Sciences osti yhdysvaltalaisen Aimmune Therapeuticsin 2,6 miljardilla dollarilla. Aimmune toi juuri markkinoille ensimmäisen tuotteensa, joka on tarkoitettu maapähkinäsiedätykseen.
 
Exit-skenaariot
 
Desentum on houkutteleva kohde lisensoinnille tai yritysostolle, mikäli tulokset kliinisistä kokeista ovat jatkossakin hyviä. Lääkekehityksessä on tavallista, että isot yritykset (esim. Stallergenes-Greer, HAL Allergy, ALK, Nestle) täydentävät portfoliotaan ja hankkivat uutta teknologiaa yritysostoin. Desentum on jo käynyt keskusteluja maailman johtavien AIT-alan lääkeyritysten kanssa. Myös listautuminen olisi realistinen vaihtoehto noin kahden vuoden aikajänteellä. Listautumisannin tuoman lisärahoituksen turvin Desentum voisi viedä kliinisiä ohjelmiaan pidemmälle ja kasvattaa siten Yhtiön arvoa.
 
Yhtiössä on mukana merkittäviä sijoittajia
 
Yhtiön pääomasijoittajat ovat sijoittaneet Yhtiöön merkittäviä summia pääomaa. Yhteensä Yhtiöön on sijoitettu oman pääoman ehtoisena rahoituksena (osakeannit) yli 9 miljoonaa euroa. Yhtiön suurimmat osakkeenomistajat ovat VTT Ventures, Cascara Ventures (Adriaan Hart de Ruijter), Acme Investments (Timo Syrjälä), sekä Musta Aukko Oy (Pekka Mattila).


Plattakuva.png 287.54 KB


or

Leave your contact details and we will be in touch!

Questions & Answers

Here you can find questions from other investors and related answers from the related company.
The Q&A-section is meant for questions that are not covered in the investment material provided on the platform. Please go through the material before submitting your question.
Please note that only questions related to the company are answered on this forum. In case you have questions not related to the current investment round, please send them directly to info@springvest.fi.
You can send your own question by logging in
×