Kaikki sivun toiminnot eivät toimi oikein Internet Explorer selaimella! Suosittelemme käyttämään selaimena joko Google Chromea, Firefoxia, Safaria tai Microsoft Edgeä.

Yhtiön nykyisillä osakkeenomistajilla on voimassa ensisijainen merkintäetuoikeus suhteessa uusiin sijoittajiin 13.1.2022 klo 12 asti.
 
Tämän sijoituksen asiakastietoihin vaaditaan arvo-osuustilinumero,  ilman sitä sijoituksen tekeminen ei onnistu. Sinulla on arvo-osuustili olemassa, jos omistat pörssiosakkeita. Suomessa arvo-osuustili koostuu 35 merkistä. Arvo-osuustilinumero alkaa kirjaimilla APKE, sen jälkeen tulee 12 nollaa ja varsinainen pankin määrittelemä tilinumero. Mikäli sinulla ei vielä ole arvo-osuustiliä, saat sen esimerkiksi omasta pankistasi. Pankin chat-palvelun kautta voi saada nopeasti apua.

Toimialan ongelmat
 
Allergia on immuunijärjestelmän häiriö, jossa tavallisesti harmiton ympäristön ainesosa, kuten siitepöly tai ruoka-aine saa aikaan allergisen reaktion. Sata vuotta sitten se oli harvinainen vaiva, mutta tätä nykyä allergioista kärsii jo miljardi ihmistä maailmassa. Euroopassa kolmanneksella väestöstä on vähintään yksi allerginen sairaus, ja määrä lisääntyy huimaa vauhtia.
 
Yhtiön uniikki ratkaisu
 
Desentum on vuonna 2011 perustettu biolääketieteellinen yritys (VTT:n spin-off), joka kehittää allergiaan uudenlaista immunoterapeuttista hoitomuotoa, ns. allergiarokotetta, jonka tarkoitus on kääntää allergiaoireita aiheuttava elimistön reaktio oireilta suojaavaksi immuunivasteeksi. Rokote perustuu VTT:n ja Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmien havaintoihin sekä pohjatyöhön, josta VTT yhdessä Desentumin kanssa sai EARTO:n innovaatiopalkinnon vuonna 2013.
 
Tavoite on parantaa siedätyshoidon tehokkuutta ja turvallisuutta sekä tehdä siitä nopeampaa ja potilaalle helpompaa. Desentumin tavoite on, että hoitojakso koostuisi 5–9 annoksesta 3–6 kuukauden aikana. Tämä on huomattava parannus perinteiseen, vuosien hoitojaksoon verrattuna.
 
Desentum on toteuttanut onnistuneesti ensimmäisen kliinisen tutkimuksen koivun hypoallergeenilla
 
Desentumin hypoallergeeneja on testattu laboratoriossa hyvin tuloksin, ja ensimmäinen tuote, koivun siitepölyn hypoallergeeni DM-101, on jo läpäissyt ensimmäisen kliinisen tutkimuksen. Yhtiön seuraava hypoallergeeni (heinän siitepöly) pyritään saamaan kliiniseen kehitysvaiheeseen asti. Kolmantena kliiniseen vaiheeseen etenee maapähkinäallergeeni, jonka tuotekehitykseen panostetaan tällä hetkellä voimakkaasti, koska sillä on suuri kaupallinen merkitys. Potentiaali käy ilmi esimerkiksi viime vuonna toteutuneesta yrityskaupasta, jossa Nestle Health Sciences osti yhdysvaltalaisen Aimmune Therapeuticsin 2,6 miljardilla dollarilla. Aimmune toi juuri markkinoille ensimmäisen tuotteensa, joka on tarkoitettu maapähkinäsiedätykseen.
 
Exit-skenaariot
 
Desentum on houkutteleva kohde lisensoinnille tai yritysostolle, mikäli tulokset kliinisistä kokeista ovat jatkossakin hyviä. Lääkekehityksessä on tavallista, että isot yritykset (esim. Stallergenes-Greer, HAL Allergy, ALK, Nestle) täydentävät portfoliotaan ja hankkivat uutta teknologiaa yritysostoin. Desentum on jo käynyt keskusteluja maailman johtavien AIT-alan lääkeyritysten kanssa. Myös listautuminen olisi realistinen vaihtoehto noin kahden vuoden aikajänteellä. Listautumisannin tuoman lisärahoituksen turvin Desentum voisi viedä kliinisiä ohjelmiaan pidemmälle ja kasvattaa siten Yhtiön arvoa.
 
Yhtiössä on mukana merkittäviä sijoittajia
 
Yhtiön pääomasijoittajat ovat sijoittaneet Yhtiöön merkittäviä summia pääomaa. Yhteensä Yhtiöön on sijoitettu oman pääoman ehtoisena rahoituksena (osakeannit) yli 9 miljoonaa euroa. Yhtiön suurimmat osakkeenomistajat ovat VTT Ventures, Cascara Ventures (Adriaan Hart de Ruijter), Acme Investments (Timo Syrjälä), sekä Musta Aukko Oy (Pekka Mattila).


Plattakuva.png 287.54 KB


tai

Jätä yhteyspyyntö ja olemme sinuun yhteydessä!

Kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät muiden sijoittajien kysymiä kysymyksiä ja kohdeyhtiön antamia vastauksia.
Kysymykset ja vastaukset on tarkoitettu sellaisille kohdeyhtiötä koskeville kysymyksille, joihin ei löydy vastauksia kierroksen sijoitusmateriaaleista (sijoitusmuistio, markkinointiliite tai perustietoasiakirja). Käythän materiaalit läpi, ennen kuin lähetät kysymyksesi.
Kierroksen etenemiseen ja sijoituksen tekemiseen liittyvät ja kaikki muut kuin kohdeyhtiölle osoitetut kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@springvest.fi.
Voit lähettää oman kysymyksesi kirjautumalla sisään
×